Net als alle hout is ceder een natuurlijke en levend materiaal. Hoewel het hout van nature al erg resistent is tegen rot kan je de levensduur van je serre aanzienlijk verlengen als je ze om de 2 à 3 jaar een laagje houtvoedende olie (op basis van lijnzaadolie) geeft. Vooral aan de buitenkant is dit nuttig, daar komt de serre het meest met de weerelementen in contact. 

Gebruik een houtvoedende olie die het hout verzadigt. Je hoeft hiervoor je serre niet vooraf te schuren. Het is wel nuttig om het hout eerst schoon te maken en stof en mos te verwijderen. 

Het dak van de serre kan moeilijk bereikbaar zijn voor onderhoud. Dat is zeker bij grotere serres het geval. Indien je kiest voor de optionele aluminium dakafwerking, is er op het dak geen hout meer blootgesteld aan de weerelementen en hoef je het dak dan bijgevolg niet in te oliën. Het dak is dan met andere woorden volledig onderhoudsvrij! 

Ceder verdraagt geen behandeling met een dekkende laag (vernis of verf). Let dus op om een olie te gebruiken die in het hout dringt, geen product dat op het hout een laagje vormt. 

De serre heeft aanvankelijk een roodbruine tot zelfs rozige kleur. Na verloop van tijd verkleurt het ceder tot zilvergrijs, zelfs als het wordt geolied.