Dé specialist in hobbyserres, tunnelserres en tuinbenodigdheden

Folie, tuinbouwglas of veiligheidsglas?

Folie, tuinbouwglas of veiligheidsglas? Folie, tuinbouwglas of veiligheidsglas
 
Een tunnelserre heeft een versterkte folie, andere serres zijn voorzien van tuinbouwglas of veiligheidsglas. Maar wat is nu precies het verschil?
 
Folie, een goedkoop alternatief voor glas
Folie is goedkoop en biedt een goede bescherming tegen barre weersomstandigheden zoals regen en wind. Tegen vorst is het echter minder bestand. Bij een folieserre heb je bovendien ook meer last van condens, waardoor je moet zorgen voor extra verluchting.
 
Betere isolatie met tuinbouwglas
In een serre met tuinbouwglas kan je vanaf het vroege voorjaar tot laat in het najaar kweken, omdat dit type glas een betere isolatie biedt dan folie. Glas zorgt nog steeds voor de beste kweekresultaten.
 
Tuinbouwglas bestaat in 3 of 4 millimeter. Die ene extra millimeter zorgt voor extra bescherming op het vlak van isolatie en stevigheid. Als het kan, kies dan voor glas uit één stuk. Glas dat elkaar overlapt kan namelijk sneller breken bij stormweer.
 
Veiligheidsglas voor extra bescherming
Qua uitzicht zie je bij veiligheidsglas geen verschil met tuinbouwglas. Er zijn echter wel enkele frappante verschillen. In tegenstelling tot tuinbouwglas zijn de randen afgerond en valt dit glas in kleine stukjes naar beneden als het breekt. Je kan je er met andere woorden niet aan kwetsen. Veiligheidsglas of gehard glas is bovendien tot zeven keer sterker dan tuinbouwglas en doorstaat gemakkelijk een zware hagelbui, én voetballende kinderen. Ontdek hier hobbyserres met veiligheidsglas.
 
Tip: Het prijsverschil tussen tuinbouwglas en veiligheidsglas is miniem. Heb je kinderen die graag ravotten in de tuin? Kies dan voor veiligheidsglas. Als hun voetbal dan per toeval tegen het glas belandt, kunnen ze zich niet bezeren.
 
Gehamerd glas
Gehamerd glas wordt soms ook gehard. Dit type glas wordt veelal in het dak van een serre gebruikt. Het grote voordeel van gehamerd glas is dat het de zonnestralen breekt, zodat er minder kans is op verbranding. De meest oneffen kant aan de binnenzijde van de serre voert condenswater af waardoor het niet op je planten drupt. De warmte wordt niet tegengehouden, dus raden we je aan om toch nog een schaduwdoek te voorzien.
 
Voorzie enkel het dak van gehamerd glas. Voor de rest van de serre kies je beter voor helder glas: van buitenaf kan je de resultaten van je werk zien en als je binnen in de serre werkt, heb je ook nog een mooi uitzicht op de tuin.
 
  Kristof     22-03-2017 21:17     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Pieter Aertgeerts -  12-09-2017

Beste, Als leerkracht tuinbouw ben ik op zoek naar een professionele serre van ca 6x9m. Deze zou ik graag voorzien hebben van veiligheidsglas, verwarming, beregening en automatische ruiten en plaatsing. Alvast bedankt, Pieter Aertgeerts Leerkracht tuinbouw BuSO Zonnebos

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes over de wereld van serres en moestuinen? Schrijf je dan vlug in!

Tuinserres.com

Tuinserres.com is een onderdeel van tuincentrum DEPREITERE bvba

Bedrijfsgegevens

Stalpaertstraat 2
B-8680 Koekelaere

T 051 58 92 23
E advies@tuinserres.com

BTW BE 0870.787.311

Openingsuren

Ma 13:00 - 18:30
Di 08:45 - 18:30
Wo 08:45 - 18:30
Do 08:45 - 18:30
Vr 08:45 - 18:30
Za 08:45 - 17:30
Zo Gesloten
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan absoluut geen persoonlijke gegevens op !