Dé specialist in hobbyserres, tunnelserres en tuinbenodigdheden

Aluminiumfundering

Aluminiumfundering Betonfundering of aluminiumfundering?
 
Hobbytuiniers kiezen steeds vaker voor een aluminiumfundering. In tegenstelling tot betonfundering vergt deze minder werk. Maar het grote voordeel blijft toch dat de serre niet alleen stevig staat, maar vooral verplaatsbaar blijft.
 
Aluminiumfundering blijft verplaatsbaar
Een fundering uit aluminium vervangt de klassieke betonfundering, die veel meer werk vergt. Bij een aluminiumfundering is geen voorbereidend werk nodig, behalve de grond effen maken. Bij elke serre worden telkens genoeg grondankers meegeleverd. Die plaats je in de vier hoeken van de serre. Nadat je de serre volledig gemonteerd hebt, giet je er snelbeton of stabilisé rond.
 
Doordat enkel de grondankers vastzitten, kan je de serre gemakkelijk verplaatsen. Als je ze op een andere plek wil zetten in je tuin of je verhuist, kan je ze eenvoudig meenemen.
 
Grond binnen en buiten serre verbonden
De serre wordt rechtstreeks op de aarde geplaatst, waardoor de grond binnen de serre in verbinding blijft staan met de grond buiten de serre. Bij hevige regenval, trekt het water van buiten naar binnen, waardoor de grond minder snel uitdroogt. Let wel dat het nog steeds belangrijk is om de grond binnen de serre van genoeg water te voorzien, aangezien het binnen nooit effectief regent.
 
Tip: Als jouw serre leegstaat, is het belangrijk om de grond van voldoende water te voorzien. Eens alle planten weg zijn, blijft een hoge zoutconcentratie achter. Heeft het gesneeuwd? Giet een volle kruiwagen sneeuw uit in je serre en het smeltwater laat zouten en zuren wegvloeien! Bij weinig sneeuw, kan je dit ook met regenwater doen. Doe dit enkel als je serre leegstaat.
 
  Kristof     22-03-2017 21:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Inschrijven voor de nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van alle leuke nieuwtjes over de wereld van serres en moestuinen? Schrijf je dan vlug in!

Tuinserres.com

Tuinserres.com is een onderdeel van tuincentrum DEPREITERE bvba

Bedrijfsgegevens

Stalpaertstraat 2
B-8680 Koekelaere

T 051 58 92 23
E advies@tuinserres.com

BTW BE 0870.787.311

Openingsuren

Ma 13:00 - 18:30
Di 08:45 - 18:30
Wo 08:45 - 18:30
Do 08:45 - 18:30
Vr 08:45 - 18:30
Za 08:45 - 17:30
Zo Gesloten
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan absoluut geen persoonlijke gegevens op !